bus auto fiets
Menu

Locatie De Vijf Heeren

Waar ligt De Vijf Heeren in Leerdam en wat is er in de buurt te doen?

Over De Vijf Heeren Leerdam

Wonen in Broekgraaf is wonen in het beste van twee werelden. In een prachtige groene omgeving met alle rust van de natuur en de faciliteiten van de stad. De ligging is zeer fraai, op korte afstand van het gezellige centrum van Leerdam, maar met volop leefruimte om je heen.

De Vijf Heeren is goed en snel bereikbaar met zowel de auto, het openbaar vervoer als de fiets. De Vijf Heeren in Broekgraaf is dan ook uitgegroeid tot een gezellige wijk met mensen vanuit Leerdam, maar ook vanuit omliggende regio's zoals Utrecht, Nieuwegein en Gorinchem. 

  • Omgeving

    Wie voor wonen in De Vijf Heeren kiest, geniet van al het moois dat het Groene Hart te bieden heeft. Fraaie polders, volop natuur met uitgestrekte weilanden en een waterrijk gebied met veel mogelijkheden voor pleziervaart. Door de ideale ligging ten opzichte van de pittoreske binnenstad geniet je daarnaast net zo eenvoudig van al het moois dat vestingstad Leerdam te bieden heeft! Want ook op gebied van cultuur, horeca, evenementen en kunst is er in deze gezellige stad veel te beleven. 

  • Leerdam

    Leerdam is dé glasstad van Nederland. En wie kent de stad niet van de beroemde gatenkaas? Het mag duidelijk zijn: vestingstad Leerdam (20.000 inwoners) is niet zomaar een stip op de kaart! Er is veel te beleven voor wie van kunst en cultuur, natuur en evenementen houdt. Het Groene Hart ligt om de hoek, al helemaal voor wie in Broekgraaf gaat wonen. Werk of sociale activiteiten in de grote steden? Dankzij de gunstige ligging van Leerdam ben je binnen no-time op locatie! 

  • Natuur & Buren

    Door het vele groen en het water dat door de wijk meandert, ervaar je rust en ruimte. Dit wordt versterkt door de ruime opzet van de wijk: de huizen staan niet bovenop elkaar. De verschillende woonbuurtjes in de wijk, met elk hun eigen sfeer, rondom pleintjes, zorgen voor levendigheid. Broekgraaf wordt zo een plek waar je je buren kent en waar mensen elkaar gedag zeggen. Een unieke plek om te wonen, te léven. Om op te groeien voor kinderen!

Afstand tot belangrijke punten

Hieronder zie je de afstand per fiets, openbaar vervoer en auto.

Naar
Leerdam centrum 6 8
Leerdam station 8 6
Bioscoop Vue 20 26
Utrecht centrum 31 42
Nieuwegein 20

Hotspots in de buurt van Leerdam

Restaurant 't Veerhuys
1

Restaurant 't Veerhuys

In de omgeving van Leerdam is veel horeca te vinden. In de gezellige winkelstraatjes in het centrum kun je heerlijk culinair genieten. Je vindt er meerdere toprestaurants, zoals het Restaurant 't Veerhuys met een unieke ligging aan de Linge. Het Restaurant De Beren heeft uitzicht over het water waarbij je buiten op het terras kunt genieten van een heerlijk kopje koffie, lunch, diner of borrel!

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt
2

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Als je woont in Broekgraaf kan je optimaal genieten van de natuur. Je loopt zo vanuit je woning het Groene Hart in. Daarnaast zijn er ook nog mooie andere plekken op een steenworp afstand te vinden, zoals Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit is een eeuwenoud familielandgoed in de Betuwe. Ontdek de uitgestrekte natuur, de historische locaties en hun streekproducten. Ieder jaargetijde is er van alles te beleven op het landgoed!

Glasblazerij en het Glasmuseum
3

Glasblazerij en het Glasmuseum

Wonen in Leerdam is wonen in een stad met historie. Er zijn veel culturele activiteiten op fietsafstand, zoals bijvoorbeeld de Glasblazerij in Leerdam. Hier kun je zes dagen per week beleven hoe glasblazers op ambachtelijke wijze van heet vloeibaar glas prachtige glazen kunstobjecten maken! Je kunt hier leuke workshops volgen en uiteraard het glasmuseum bezichtigen.