bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Bouwupdate De Jonkheren

31 oktober 2022

De bouw van de 18 fraaie woningen van De Jonkheren verloopt voorspoedig. Hieronder geven we je een update vanaf de bouwplaats!

Stand van de bouw
Eind augustus is gestart met het metselwerk van de woningen en begin oktober zijn van de eerste 8 woningen de prefab kappen geplaatst. De komende weken zullen de overige prefab kappen worden geplaatst en wordt er gestart met het leggen van de dakpannen. Ook zullen er steeds meer werkzaamheden aan de binnenzijde van de woning gaan plaatsvinden. Meer hierover in de volgende bouwupdate!

De schil van de woning
De eerste dakplaten zijn zoals gezegd in oktober gelegd. Voor het schuine dak van de woning wordt gebruikgemaakt van slimme prefab oplossingen. De dakelementen worden in de fabriek gemaakt. Doordat de hellende delen aan de nok scharnieren, vouwt het gehele dak zich als het ware open als een boek. Dit wordt ook wel een scharnier dak genoemd. Bij de toegepaste type dakelementen worden zelfs de dakramen (waar mogelijk) fabrieksmatig ingebouwd. Tot slot worden de daken voorzien van dakpannen.

Metselwerk
Het metselwerk is de buitenschil van de gevel, die de woningen beschermt tegen weersinvloeden. Voor het metselwerk wordt aangebracht, worden eerst de buitenkozijnen tegen het casco gemonteerd. De kozijnen zijn al in de fabriek voorzien van beglazing, zodat de gevel na montage van de kozijnen direct wind- en waterdicht is. Na het monteren van de kozijnen wordt er isolatiemateriaal tegen het casco aangebracht voor de benodigde isolatiewaarde. Hierna kan er gestart worden met het metselwerk. Als de dakelementen en buitenkozijnen zijn gemonteerd, kan er ook in de woning gestart worden met de afbouwwerkzaamheden.

Prognose oplevering
De bouw verloopt volgens planning! Naar verwachting vindt de oplevering van de eerste woningen plaats in het tweede kwartaal van 2023. Deze prognose zal naarmate het bouwproces vordert verder worden aangescherpt.